neděle 19. března 2017

Překonat hříšnost věku kali

Ve věku kali se obecně lidská populace skládá ze dvou druhů lidí - zvířat a pokrytců. Zvířata, která jsou otevřeně pokleslá, a pokrytců, kteří jednají jako by pokleslí nebyli, ale ve skutečnosti jsou. To jsou jediné dvě skupiny lidí, které obecně najdeme v tomto věku. Pokrytci se procházejí kolem v pěkně nažehlených oblecích a šatech se svými snobskými nosy vzhůru, shlížejíce dolů na ostatní, kteří jsou tak pokleslí. Ale oni sami se také zapojují do tolika hříšných činností, jen skrytě a tajně.

Bez vědomí Krišny není otázka nebýt hříšný, to prostě není možné! Člověk k tomu bude tlačen byť i jen sociálními zvyky a činnostmi. Proto je prakticky každý na hříšné úrovni.

Brzy ráno, když na palubě letadla nosili snídani, těsně před přistáním ve Frankfurtu, jsem měl tu příležitost zblízka očichat a shlédnout hříšnost všech na palubě. Bylo to velice intenzivní! Ve 4:30 namísto mangala árati tam kolem mne byly všechny možné druhy nevegetariánských věcí! Bylo to opravdu intenzivní! A lidé se začali do těch věcí pouštět a mysleli si, že je to naprosto normální!

Původní článek z kksblog.com přeložil Madhu Pandit dás

Žádné komentáře:

Okomentovat