pátek 10. března 2017

Vaišnavské vztahy

Kvalita nevědomosti ovlivňuje naše chování, a tak je velice těžké naučit se, jak se ve společnosti vaišnavů náležitě chovat. Je to však přesně to, co se musíme naučit. Opravdu se musíme stát příznivě nakloněni každému. Právě to vidíme u velkých osobností, to je jejich povaha. Jsou příznivě nakloněné každému. Jako Prabhupáda, který dokonce mohl někoho kárat, ale oni stejně cítili, že je k nim skutečně milostivý a laskavý, protože uvnitř je jim naprosto příznivě nakloněn. Toto je důležitý bod v duchovním životě.

Jak roky plynou. stávají se vztahy mezi vaišnavy více a více důležitými. Den za dnem jsou důležitějšími. Každým dnem v našem duchovním životě důležitost vztahů s vaišnavy pomalu narůstá. Jak přicházíme ke konci života, realizujeme: "Ve skutečnosti je mou největší chybou to, že jsem si nevedl příliš dobře ve vztazích s vaišnavy. Mnoho z nich jsem urazil."

A je řečeno, že svatá osoba má na konci života tendenci žádat o odpuštění. Šríla Prabhupáda to také udělal. Několikrát žádal své duchovní bratry o odpuštění.

Kadamba Kánana Svámí, Melbourne, Říjen 2010
Zdroj: www.kksblog.com

Žádné komentáře:

Okomentovat