úterý 2. května 2017

Začíná to doma


Zbožné činnosti duše nepřináší prospěch pouze té duši, ale prospívají také ostatním. Je to jako když se váš syn stane zbožnou osobou - máte štěstí, protože rodiče získávají prospěch z této zbožnosti a jejich destinace se změní. Stejně tak také dostávají jednu šestinu karmy jejich dětí. Takže když se z vašich dětí stanou kriminálníci a tak dál, tak získáte šestinu té karmy. To je docela něco – šestnáct procent! Přemýšlejte o tom... je to hodně... ti malí miláčci!
Když najednou dostanete šestinu karmy za všechny ty hlouposti, co udělají, tak pak už nejsou tak hodní, jak jste si vždycky mysleli. Najednou se začnete trochu víc zajímat o to, co dělají.

Když však začnou s duchovním životem, všichni se pak dělíme o onen prospěch. Takže to je ta myšlenka – že z domova se stane velmi zbožné místo, kde naše děti od prvního dne jsou prostě zaměstnány v oslavování Pána. Pak, když už vyrostou, je moc pozdě.

Máme děti, které vyrostly v tomto hnutí, a jednou řekl jeden syn svému otci: „Víš, jaký je mezi námi rozdíl? Tvoje generace se neustále snaží vzpomínat na Krišnu, ale moje generace... my se pořád ze všech sil snažíme na Krišnu zapomenout.“

To je pěkné... Když vyrostete jako dítě s Krišnou, nemůžete se Ho zbavit. Bude s vámi dokonce i tehdy, když se budete snažit se Jej zbavit - bude s vámi navždy.

(21.července 2013, Kapské město, JAR, ČČ Ádi 15.14)

Přepis v angličtině je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat