čtvrtek 22. června 2017

Slavní oddaní

Když jeho žáci viděli Prabhupádu ležet na posteli během jeho poslední dnů, říkali: "Jak se může dít něco tak hrozného? Jak se tohle může dít?"

A Prabhupáda řekl: "Nemyslete si, že vám se to nestane, protože stane." Taková  je tedy situace. Čistí oddaní také prochází procesy hmotné energie. I čistí oddaní jsou vtěleni. Čistí oddaní také čelí těžkostem: horko a chlad, hlad a žízeň, nemoci a stáří - tomu všemu čelí! Ale oni to neberou vážně, protože ví, že tohle je jen tělo, že se to děje tělu. Takže tohle chápání "nejsem toto tělo" opravdu znamená, že cokoli se stane, není závažné; "nejsem tohle tělo," a proto celý hmotný svět, jenž se vztahuje k tělu, není důležitý!

Hmotný svět můžeme prostě odepsat, ale to, co můžeme použít pro službu Krišnovi, si vezmeme. Nad zbytkem hmotného světa však zlomíme hůl.

Čistí oddaní zasvěcují své životy službě. Nemusíme je hned rozeznat, ale pak to velice jasně vyjde najevo, aby to všichni viděli. Tyto výjimečné osobnosti, které dávají své životy, které věrně začínají, věrně nepřestávají a poté stále věrně pokračují až do konce - takové osoby se stanou slavnými!

Šrímad Bhágavatam 8.12.6, 20. března 2013, Kapské Město, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat